MEDISCH

Medische Pedicure

Dagelijks lopen we zo'n 7 km, waarbij onze voeten telkens het volledige lichaamsgewicht moeten dragen.

Pijn aan de voeten kan er voor zorgen dat onze volledige lichaamshouding zich gaat aanpassen, waardoor weer andere klachten kunnen ontstaan. Redenen genoeg om goed zorg te dragen voor onze voeten!

Maar ook om ze op een correcte manier te laten behandelen wanneer één of andere kwaal of ongemak de kop opsteekt. Uitstel is in elk geval géén optie.

Medische pedicure kan heel wat ongemakken wegnemen of in elk geval sterk verminderen, zodat ook jouw voeten terug hun taak op een comfortabele manier kunnen opnemen.

Een goede voetverzorging ... géén overbodige luxe!

Eelt / Eeltpitten

wetenschappelijke naam: "Callus"

 

Een verhoogde druk op de voet kan eelt doen ontstaan. Deze verharde, meestal gelig gekleurde stukken huid kunnen een pijnlijk gevoel veroorzaken. Deze worden daarom best regelmatig verwijderd om zo likdoornvorming te voorkomen.

 

Eeltpitten zijn eerder pîjnlijke ‘harde kleine bolletjes’ die men verspreid op de voetzool, tenen of tussen de tenen kan vinden. Ook deze kunnen verwijderd worden.

Likdoorn / Eksteroog

wetenschappelijke naam: "Clavus"

 

Een likdoorn - ook wel eksteroog genoemd - is een verdikking van de huid, ontstaan door ingroeiing van eeltlagen. Likdoorns ontstaan vooral onder de voet, maar kunnen ook op of tussen de tenen ontstaan.

 

Hoewel een likdoorn pijnlijk kan zijn, is behandeling vaak simpel en snel. Dit kan op verschillende manieren, afhankelijk van het type likdoorn. Sommige likdoorns zijn groot en zitten diep, andere zijn meer oppervlakkig. Ook de overlast die een likdoorn veroorzaakt, is belangrijke om te bepalen welke behandeling best past.

Hoornnagels

 

Sterk verdikte nagels zijn erg moeilijk om te verzorgen en te knippen. Met een regelmatige medische pedicure kan deze worden bijgefreesd zodat de nagels terug hun normale dikte krijgen en zo opnieuw makkelijk te verzorgen zijn.

Tunnelnagels

 

Tunnel- of involutieenagels zijn nagels waarbij de zijkant van de nagel naar onder krult en zo overdruk in de nagelwal veroorzaakt. Deze kunnen zeer pijnlijk zijn en voor eelt en eventueel likdoorns zorgen in de nagelwal.

 

Een regelmatige verzorging, eventueel aangevuld met speciale technieken om de nagel terug in de normale vorm te trekken kunnen heel wat hinder vermijden.

Ingroeiende of ingegroeide nagels

 

De nagelhoeken kunnen in de nagelwallen groeien waardoor een verhoogde druk of zelfs een ontsteking ontstaat in de nagelwal. Dit kan bijvoorbeeld wanneer de nagel onvolledig of te diep is ingeknipt.Dit kan resulteren in pijn. Daarnaast kan er eelt of een likdoorn ontstaan in de nagelwal, hierdoor wordt alles nog pijnlijker.

 

Een correcte verzorging via medische pedicure kan de klachten aanzienlijk verminderen.

De medische pedicure kan oordelen welke behandeling gepast is, afhankelijk van de graad van ontsteking. Indien noodzakelijk wordt een behandeling bij de huisarts besproken.

Schimmelnagels

 

Wanneer een nagel wit,geel of bruinachtig tot zwart verkleurt, brokkelig is van structuur en meestal ook een bepaalde geur afscheidt, kan het zijn dat de nagel aangetast is door schimmels. Hiervoor bestaan verschillende mogelijke behandelingen en de medische pedicure bekijkt samen met u welke behandeling voor u het meest geschikt is. De behandeling vraagt veel geduld en kan 6 tot 12 maand duren.

Wratten

 

Wratten kunnen ontstaan door een virale besmetting op de voet Er bestaan allerlei types virussen, die telkens ook een typerende soort wrat kunnen veroorzaken. Vaak ontstaan wratten door hjet gebruik van openbare douches of zwembaden.

 

Er bestaan verschillende behandeling om u van wratten te verlossen. Deze worden in samenspraak besproken met de huisarts, zodat de meest geschikte behandeling toegepast kan worden.

Diabetische voet

 

Bij diabates dient men extra rekeing te houden met een aantal bijkomende risico's. Door een verhoogd infectiegevaar en een verminderde gevoelsgewaarwordeing, is

het erg belangrijk om hygiënisch en voorzichtig te werk te gaan. De medische pedicure kan daarbij het nodige advies geven en de risico's van een slechte verzorging duiden.

 

 

 

Tip's

  • Knip de teennagels steeds recht
  • Was uw voeten dagelijks
  • Droog de voeten grondig af, ook tussen de tenen
  • Draag katoenen kousen
  • Wissel regelmatig van schoeisel

Copyright © All Rights Reserved - DISCLAIMER

 

webdesign: Klant & Klaar